Ambassade en Consulaten van België in Nederland

België in Nederland

Welkom op de website van de ambassade en het consulaat!

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Nederland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Den Haag? U reist als toerist door Nederland en uw identiteitskaart werd gestolen? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nederland gelden en informeert u over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, culturele evenementen in België en Nederland en andere nuttige informatie.

Wilt u contact opnemen met onze ambassade? Neem dan een kijkje op deze pagina.

 

Opgelet | Belangrijke werkzaamheden in de Johan van Oldenbarneveltlaan

Belangrijke werkzaamheden worden tussen januari en juli 2019 uitgevoerd waardoor de straat gedeeltelijk gesloten is. Zie deze website voor meer informatie over de bereikbaarheid.

 

Update | Voorbereiding Federale verkiezingen België - 2019

U heeft misschien onlangs een herinnering gekregen voor de registratie als kiezer voor de Belgische federale verkiezingen van mei 2019. Alle Belgen ouder dan 18 jaar, die ingeschreven zijn in de consulaire registers van de diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen in het buitenland zijn gebonden aan de stemplicht.

De formulieren en procedures voor de verkiezingen van mei 2019 kunt u op de volgende link terugvinden.

Federale verkiezingen  

Voor verdere inlichtingen, gelieve met de volgende nummer contact op te nemen : (+31)0703123451

Bekijk zeker ook onze FAQ, het antwoord op uw vraag is daar mogelijk terug te vinden.

 

Opgelet voor oplichters

De voorbije dagen ontving de FOD Buitenlandse Zaken verschillende meldingen van burgers over pogingen tot oplichting. De oplichters, welke zich via de telefoon voordoen als ambtenaar van Buitenlandse Zaken, proberen met een smoes om de bellers geld afhandig te maken. Gebruik van nieuwe technologieën wekken daarenboven de indruk dat de oproep afkomstig is van Buitenlandse Zaken (waarbij het centraal oproepnummer 02/501.81.11 verschijnt).

Er wordt uitdrukkelijk gevraagd aan eenieder om geen enkel gevolg te geven aan dergelijke oproepen. De FOD Buitenlandse Zaken neemt immers nooit alleen telefonisch contact op met derden om financiële kwesties te regelen voor welk dossier dan ook.

Het wordt ook aangeraden om gevallen van fraude te melden aan de FOD zelf via het klachtenformulier (https://diplomatie.belgium.be/nl/Contact/klachten) of bij het federaal meldpunt (https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/).

 

No Cash policy: sinds 1 januari 2018

Sinds 1 januari 2018 wordt er geen contant geld meer geaccepteerd voor het betalen van consulaire diensten. Deze kunt u vanaf dan enkel per bankkaart betalen.

 

.

 

Nieuwe stage applicatie: E-stage

De FOD Buitenlandse Zaken lanceert zijn nieuwe applicatie voor onbezoldigde stages in zijn diplomatieke en consulaire posten in het buitenland. Interesse? Log in op e-stage op de website van de FOD en bekijk de stage vacatures in de verschillende diplomatieke posten in de wereld. Is er geen vacature voor uw favoriete bestemming? Een spontane stageaanvraag mag ook via het online formulier. Veel succes!

 

Nieuw bankrekeningnummer voor consulaire diensten

Sinds 1 juli 2017 dienen de stortingen voor de consulaire diensten op het volgende bankrekeningnummer te gebeuren:
NL91 ABNA 0246 0542 63
(BIC) ABNANL2A

 

CONSULAIRE DIENSTEN: Afspraken online sinds 18 april 2017

  • Paspoort (reispas) aanvragen
  • E-ID en Kids e-ID activatie
  • Levensbewijs
  • Legalisatie van documenten
  • Legalisatie van documenten voor studenten
  • Visa
  • Beroepskaart

VANAF NU zijn deze diensten op de Ambassade enkel op afspraak beschikbaar.
Gelieve online een afspraak te maken voor consulaire diensten door hier te klikken.

 

Kort verblijf - Studies - Indexering van het bedrag van de bestaansmiddelen 2017-2018

De Dienst Vreemdelingenzaken meldt dat het minimumbedrag per maand van de bestaansmiddelen waarover de vreemdeling dient te beschikken die in België wenst te studeren tijdens het school- of academiejaar 2017-2018 vastgelegd werd op 642 euro (Belgisch Staatsblad van 12 juni 2017).

 

 

VISUM D: verhoging van de bijdrage met ingang van 01.03.2017

Meer informatie hierover vindt u hier.

 

Nieuws

15 jan

Meer dan 200 technologie- en innovatiekampioenen van over de hele wereld nemen deel aan een tweedaagse humanitaire hackathon in Brussel om innovatieve ideeën en nieuwe prototypen te ontwikkelen met als doel de hulpverlening te transformeren en honger uit de wereld te helpen bannen. De Hackathon is een initiatief van vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en Hack Belgium Labs. Deze Hackathon is gericht op vooruitstrevende oplossingen voor de meest dringende humanitaire uitdagingen.

08 jan

De Europese Commissie (COM) en de Europese Dienst Extern Optreden (EDEO) organiseren een nieuwe aanwerving van Jonge Professionelen in Delegatie (JPD of ook "Junior Professionals in Delegations").

02 jan

Vanaf 1 januari 2019 zal België voor een periode van twee jaar in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zetelen. Aan de vooravond van ons mandaat onderstreept vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het belang van deze internationale verantwoordelijkheid die ons land werd toevertrouwd. De minister herhaalt de Belgische belofte om een constructieve, betrouwbare en open partner te zijn in de zoektocht naar gezamenlijke antwoorden op internationale vredes- en veiligheidsvraagstukken. Dit samen met de andere leden van de Veiligheidsraad en alle relevante actoren.

21 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verleende vandaag tijdens een officiële ceremonie in het Egmontpaleis in Brussel eretekens aan enkele Belgische en buitenlandse persoonlijkheden die actief zijn in de kunstwereld en antieksector, voor hun bijdrage aan de internationale uitstraling van ons land in hun vakgebieden.

20 dec

België trok in 2018 een bedrag van 170 miljoen euro uit voor humanitaire hulp. Dat bedrag ging vooral naar opvang van vluchtelingen en mensen in nood in de eigen regio. De belangrijkste bijdrage ging naar de humanitaire catastrofe in en rond Syrië. Een steeds groter deel gaat naar humanitaire innovatie. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking bekend naar aanleiding van International Human Solidarity Day.