Ambassade en Consulaten van België in Nederland

België in Nederland

Welkom op de website van de ambassade en het consulaat!

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Nederland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Den Haag? U reist als toerist door Nederland en uw identiteitskaart werd gestolen? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Nederland gelden en informeert u over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, culturele evenementen in België en Nederland en andere nuttige informatie.

Wilt u contact opnemen met onze ambassade? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Coronavirus COVID-19

Er worden aan de grens tussen België en Nederland strenge controles uitgevoerd. Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciaal beroep kunnen aan de hand van dit vignet sneller de grens over. Grensarbeiders en personen die niet in een vitale sector werken of een cruciaal beroep vervullen, moeten met een werkgeversverklaring aantonen dat zij voor werk de grens oversteken.

Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen. Het virus verspreidt zich over de hele wereld en kan hierom een impact hebben op uw verplaatsingen en reizen. Deze verplaatsingen en reizen helpen niet om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Steeds meer landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen, waardoor de  normale doorgang over de grenzen niet langer kan gegarandeerd worden.
Het risico voor Belgische burgers om in het buitenland geblokkeerd te raken, is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden.
Wie zich op dit ogenblik in het buitenland bevindt, wordt aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen.
Mensen die voor een korte periode in het buitenland verblijven, zoals toeristen of studenten, doen er goed aan te overwegen om al dan niet vervroegd terug te keren dan wel bereid zijn het risico te lopen om langer dan voorzien op hun bestemming te blijven. Hou hierbij rekening met uw huisvesting, financiën, familie, verzekering en medische situatie en voorzieningen. Indien u wenst te vertrekken neem dan in de eerste plaats contact op met uw touroperator, reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Hou er rekening mee dat steeds minder vluchten georganiseerd worden en de mogelijkheid op terugkeer steeds moeilijker zal worden. De reisadviezen worden per land voortdurend bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie. Iedereen wordt uitgenodigd om deze reisadviezen regelmatig te raadplegen.

Vanwege het COVID-19 virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Langere aflever- en verwerkingstermijnen kunnen mogelijk zijn. Alle afspraken (behalve zeer dringende gevallen) worden tijdelijk geannuleerd.

Voor medische vragen en informatie contacteer de federale overheidsdienst Volksgezondheid: 

Tel 0032 800 14 689 of
www.info-coronavirus.be/nl

Raadpleeg eveneens de informatie van Belgische Crisiscentrum, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen:

Voor meer informatie over het COVID-19 in Nederland, gelieve onderstaande website te raadplegen
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Om consulaire bijstand beter te kunnen organiseren, raden wij u ook aan uw reis via www.travellersonline.diplomatie.be te registreren.

 

No Cash policy: sinds 1 januari 2018

Sinds 1 januari 2018 wordt er geen contant geld meer geaccepteerd voor het betalen van consulaire diensten. Deze kunt u enkel nog per gewone bankkaart betalen. Opgelet, credit cards worden niet geaccepteerd !

 

.

 

  • Paspoort (reispas) aanvragen
  • E-ID en Kids e-ID activatie
  • Levensbewijs
  • Legalisatie van documenten
  • Legalisatie van documenten voor studenten
  • Visa
  • Beroepskaart

VANAF NU zijn deze diensten op de Ambassade enkel op afspraak beschikbaar.
Gelieve online een afspraak te maken voor consulaire diensten door hier te klikken.

 

Nieuws

06 apr

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

04 apr

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

04 apr

Op deze internationale dag voor de bewustmaking betreffende mijnen, bevestigt België zijn niet-aflatende steun voor de strijd tegen antipersoonsmijnen, willekeurige wapens die nu nog steeds te veel slachtoffers over de hele wereld veroorzaken.

03 apr

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag opnieuw een update gegeven over de Belgen in het buitenland:

03 apr

Enkele maanden geleden lanceerde het  Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) een applicatie onder de naam Wanda, die reizigers informeert over de gezondheidsrisico's die ze lopen afhankelijk van hun bestemming. Met dit instrument wil het Instituut mensen bereiken die momenteel in het buitenland zitten.